Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės pyragas su serbentais

2014-07-11

foto

Drėgnas ir ne per saldus. Greitai paruošiamas. Vieni pliusai :))

Naudokite 24-26cm skersmens tortinę.

foto

Pagrindui:

  • 270g sausainių su aguonomis (naudojau Gaidelio sausainius);
  • 150g ištirpinto sviesto.

Varškės masei:

  • 540g liesos varškės;
  • 200ml riebios grietinėlės;
  • 385g saldinto kondensuoto pieno;
  • 1 puodelio juodųjų serbentų + cukraus pagal skonį;
  • 20g želatinos miltelių;
  • Šlakelio pieno.

foto

Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Trupinukus verčiame į tortinę ir rankomis suslegiame pyrago pagrindą. Pastatome į šaldytuvą.

Varškę išsukame su kondensuotu pienu.

Želatiną užpilame kambario temperatūros pienu, kad išbrinktų.

Grietinėlę plakame, kol gausiai suputoja, bet pilnai nėra sutirštėjusi ir įmaišome į varškės masę.

Serbentus užpilame cukrumi, užverdame ir paliekame pravėsti.

Želatiną, ant karštų garų, ištirpiname, išmaišome ir paliekame pravėsti.

Plakant dideliu greičiu, į varškės masę supilame ištirpusią želatiną.

Apie pusę varškės kremo supilame ant atšalusio sausainių pagrindo ir statome į šaldytuvą.

Likusį varškės kremą suplakame su serbentais. Užpilame ant jau sustingusio, balto varškės sluoksnio ir kelias valandas paliekame stovėti šaltai, kad pilnai sustingtų.

recepto ideja

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus