Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bananų duona (su riešutų sviestu ir šokoladu)

2013-08-12

bananu duona

Jei mano skonio receptoriai galėtų šnekėti, tai dabar labai labai man padėkotų. I šią saldžią duoną įdėjau pačius nuostabiausius dalykus: žemės riešutų sviestą, bananus, šokoladą, meilę… Dabar galvoju, gal dar džemo reikia užsitepti :)

Kai bus vėsūs vakarai, ar pusryčius norėsis paįvairinti - išsikepkit. Tiks.

bananu duona

Reikės:

  • 460ml miltų;
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5a.š. smulkios druskos;
  • 60g kambario temperatūros sviesto;
  • 180ml cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 200ml kreminio žemės riešutų sviesto;
  • 1 didelio sutrinto banano (arba 2 mažų);
  • 230ml riebaus pieno;
  • 100g šokolado lašelių.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Saujelę miltų atsidedame, o kitus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinį, riešutų sviestą ir sutrintą bananą paeiliui. Į gautą masę, po truputį, pilame pieną ir miltų mišinį. Išsukame iki vientisos tešlos. Likusioje saujelėje miltų, pavoliojame šokolado lašelius (kad nenusėstų į duonelės dugną) ir suberiame į tešlą. Viską supilame į duonos kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.

Aš prapjoviau dar šiltą, baisiai kvepėjo.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus