Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bananų duona su šokolado gabaliukais

2015-06-14

Photo

Bananų duoną kepu dažnai ir įvairią. Seniau, dažnai gamindaudau su riešutų sviestu ir šokolado gabalėliais, dabar pabandžiau tik su šokoladu. Kolkas nebuvo bananų duonelės, kuri man nepatiktų.

Super dalykas smaližių pusryčiams. Jei valgote kelias dienas iš eilės, o norite šiltos bananų duonos, galite supjaustyti riekelėmis ir kelias minutes pakepinti ant sausos keptuvės, vėliau valgyti vieną, arba užsipilti kokio nors sirupo.

Labai atsiprašau, kad sulėtejo mano receptų rašymo tempai. Nuotraukų, išmėgintų pyragų receptų, idėjų aš turiu labai daug. Tik laiko vis kažkaip pristinga. Jei viskas gerai, tikiuosi, rugpjūčio mėnesį rašyti dažniau.

Photo

Reikės:

  • 2 puodelių miltų;
  • 4 pernokusių bananų;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus;
  • 2a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus;
  • 1/4 puodelio kefyro;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 100g šokolado gabaliukų;
  • žiupsnelio druskos.

Bananus sutriname šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu. Įplakame druską, vanilę ir kefyrą. Suberiame miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišome.

Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie valandą, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, liks sausas.

Photo

Receptą nusižiūrėjau nuo čia.

Su meile, Gabrielė

comments powered by Disqus