Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės spurgos

2014-08-18

foto

Kažkaip kuo arčiau ruduo, tuo mane visada labiau traukia paprasti skanėstai iš varškės, obuolių, daržovių… Paskutiniu metu net vieną varškę galiu valgyti, be jokios uogienės ar kitų pagardų. (Laimė, Maximoje atsirado rusų rinkai skirtos grūdėtos varškės, kurią gamina Svalia. Nerealiai skani. Anksčiau pirkau Pieno žvaigždžių grūdėtą varškę, kuri šiek tiek rupesnė ir rūgštesnė, o Svalios labiau kreminė, švelni, grietinėlės skonio. Atradimas.) O pusryčiams taip užsinorėjau spurgyčių, kad greitai sumakalavau tešlą ir išsiviriau. Atrodo, kad kuo mažiau laiko turiu, tuo mažiau jo ir reikia. Anksčiau prie spurgų praleisdavau pusę dienos, o dabar prireikė vos pusvalandžio. Žodžiu, kai tikrai nori, tai viską gali suspėti.

Man gavosi 15 nedidelių spurgų. Pilna vazelė.

foto

Reikės:

  • 250g liesos varškės;
  • 3v.š. cukraus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1v.š. brendžio;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 150g miltų;
  • Vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos.

ALIEJAUS VIRIMUI

foto

Varškę šakute ištriname su cukrumi, kiaušiniu, brendžiu, žiupsneliu druskos, vanile ir kepimo milteliais. Suberiame puse miltų ir viska išmaišome. Suberiame likusius miltus ir suminkome lipnią tešlą.

Aliejų gerai įaitiname aukštoje temperatūroje, tada ją sumažiname iki vidutinės.

Šlapiomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Verdame spurgytes kelias minutes, kol tolygiai paruduoja. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, tada apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Su meile, Gabrielė.

naudojausi Donatos receptu

comments powered by Disqus