Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Greipfrutų keksas

2014-08-08

foto

Drėgnas ir sakyčiau, kad net kiek rūgštokas keksas. Nors greipfruto naudojau visai nemažai, negalėčiau pasakyti, jog nežinodama atspėčiau, iš ko pyragas pagamintas. Juokingas ir keistas dalykas tas, kad keksas kvepia kaip varškės pyragas, kepant, varške kvepėjo visi namai, nors į tešlą jos nedėjau nei gramo. Neįsivaizduoju kaip tai paaiškint, o kepinys, tai tikrai vertas dėmesio, man labai patiko.

Reikės:

  • 1,5 puodelio miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1 puodelio natūralaus jogurto;
  • 0,5 puodelio cukraus;
  • Nutarkuotos 1 greipfruto žievelės;
  • 0,5 puodelio greipfruto sulčių;
  • 0,3 puodelio augalinio aliejaus.

Jogurtą išplakme su cukrumi, aliejumi, sultimis ir greipfruto žievele. Sudedame miltus, kepimo miltelius ir užmaišome tešlą. Supilame į paruoštą kepimo formą ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie 40 minučių. Pravėsusį keksą išverčiame ant grotelių ir paliekame pilnai atšalti.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus