Šokoladinė bananų duona
Kepiau šią duoną/pyragą iškylai gamtoje. Man ji buvo tiesiog gera, tačiau vienas draugas sakė, kad tai skaniausias dalykas pasaulyje. Kepinys gana drėgnas, šokoladinis ir žinoma bananinis. Galvoju, kad puikiai tiktų pusryčiams prie puodelio kavos. Kepčiau dar ne kartą.
Reikės:
- 175g kambario temperatūros sviesto;
- Žiupsnelio druskos;
- 1 ir 3/4 puodelio miltų;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 3/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus;
- 2v.š. kakavos miltelių;
- 150g šokoladinių pabarstukų (mačiau rašo ant pakelių, kad tai torto papuošimai);
- 2 kiaušinių;
- 2 sunokusių bananu;
- 1/4 puodelio majonezo;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Miltus sumaišome su druska, kepimo, kakavos milteliais, cukrumi ir šokoladiniais pabarstukais.
Į gilų indą sudedame bananus, sviestą, kiaušinius, vanilę ir majonezą. Viską sumalame elektriniu trintuvu.
Į drėgną masę suberiame miltų mišinį, užmaišome tešlą.
Pilame tešlą į duonelės kepimo formą. Kepame apie 50 minučių.
Skanaus, Gabrielė.