Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Varškės apkepas su kuskusu

2013-09-10

apkepas

Tikrai dažna šeimininkė kepa varškės apkepą su manų kruopomis. Kodėl nepabandžius su kuskusu? Ypač, kai Lietuvoje jis taip išpopuliarėjo, nusipirkti tikrai rasite, o pabandę nenusivilsite.

Ne į temą. Daugelis mano pažįstamų taip kuskusu užsikrėtė, kad nebereikia nei ryžių, nei bulvių garnyrui. Pamėginkite išbrinkinti šiek tiek kruopų vandenyje, o tada pakepinti su sviestu ir petražolėmis - pasaka!

Į temą. Apkepas, mano nuomone, gavosi nuostabus. Minkštas ir purus. Nebuvo labai saldus, tad puikiai tiko su aviečių uogiene. Maniškis gana žemas, nes naudojau plačią kepimo formą. Paragavę nesitikėkite ypatingo pyrago - tai gana įprastas apkepas, kuriame dominuoja varškė. Skanus tiek karštas, tiek šaltas.

apkepas

Reikės:

  • 1 puodelio kuskuso kruopų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 500g kreminės varškės;
  • 200g grūdėtos varškės;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1v.š. kukurūzų krakmolo;
  • Žiupsnelio druskos.

Kuskuso kruopas užpilame keliais puodeliais verdančio vandens ir paliekame išbrinkti bei atvėsti.

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir krakmolu.

Kiaušinio baltymą standžiai išplakame. Trynį išsukame su vanile ir cukrumi, įmaišome varškę (jei grūdėta varškė labai vandeninga, skystį nupilame) ir išbrinkusį kuskusą. Sudedame miltus ir išmaišome vientisą tešlą. Atsargiai įsukame kiaušinio baltymą. Gautą masę supilame į formą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie vieną valandą.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus