Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Bandelės mėsainiams

2014-05-03

foto

Minkštutės, purios, išsipūtę iš visai mažyčių kamuoliukų, greitai pagaminamos. Aš jas kepiau naminiams mėsainiams, tačiau puikiai tiktų ir prie sriubos. Jei įdėsite uogienės, ar šokolado gabaliukų, bus puikios saldžios bandutės prie pieno ar arbatos.

Gaminant, tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Neišsigąskite ir nepridėkite per daug miltų.

foto

Reikės:

  • 2 pakeliai sausų mielių;
  • 1/2 puodelio vos šilto pieno;
  • 1/2 puodelio vos šilto vandens;
  • 1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1a.š. druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 puodelių miltų (1 puodelis - 236ml).

+

  • 1 nedidelio kiaušinio baltymo;
  • 2 v.š. vandens;
  • sezamo sėklų.

foto

Mieles sumaišome su cukrumi, vandeniu, pienu ir aliejumi. Kelioms minutėms paliekame, kol suputos. Įplakame kiaušinį ir druską, įmaišome miltus. Minkome tešlą apie dešimt minučių. Suformuojame aštuonias nedideles bandeles ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apdengiame maistine plėvele ir paliekame maždaug valandai, kol padvigubės.

Baltymą paplakame su vandeniu ir aptepame juo pakilusias bandeles. Apibarstome sezamo sėklomis. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 210 laipsnių, kepame apie 12 minučių.

Skanaus, Gabrielė.

vadovavausi šiuo receptu

comments powered by Disqus