Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Archyvas

Žiema

Ruduo

Vasara

Kategorijos

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

2014-02-13

niamniamniam

Pagal planus, turėjau gaminti lašišą kokosiniame padaže, o pradarius šaldytuvą gimė visai kita idėja. Tiesą sakant, net pati nesitikėjau tokio puikaus, aromatingo rezultato. Lėkštę norėjosi išlaižyti. Kitą kartą mėginsiu pagaminti tą patį, tik su troškintomis krevetėmis… Iš nurodyto kiekio produktų, išeina dvi tikrai nemažos porcijos. Jei trūksta idėjų ką pagaminti romantiškai vakarienei - pirmyn!

Reikės:

  • 450g kokosų pieno;
  • Druskos, pipirų;
  • 0,5a.š. čili miltelių;
  • 1a.š. imbiero;
  • 1a.š. džiovinto raudonėlio;
  • Pundelio šviežių krapų;
  • Kelių lapelių šviežio baziliko;
  • 1/4 puodelio ryžių (1 puodelis - 236ml);
  • 1/2 puodelio daržovių sultinio;
  • 1a.š. krakmolo;
  • 2 gabalėlių lašišos filė;
  • Saujelės tarkuoto parmezano;
  • Žalumynų papuošimui.

Šlakelį kokosų pieno sumaišome su krakmolu ir atidedame. Likusį kokoso pieną pilame į puodą, suberiame pipirus, druską, raudonėlį, maltą čili ir imbierą. Ryžius užpilame verdančiu sultiniu, tada supilame į kokosų masę ir leidžiame jai užvirti. Užvirus įmaišome likusį kokoso pieną, suberiame žalumynus ir įdedame nesmulkintus lašišos gabalėlius. Kaitrą sumažiname, kad viskas vos burbuliuotų ir troškiname apie pusvalandį.

Patiekiame apibarstę sūriu ir žalumynais.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus